Wat is bowen

Wat is de BowenTechniek?

De Bowen Techniek is een heel zachte en subtiele methode, die het zelfgenezend vermogen van het lichaam activeert. De techniek werd in de jaren ’50 ontwikkeld in Australië door Tom Bowen. In Australië en Nieuw Zeeland wordt deze techniek uitgebreid toegepast in ziekenhuizen en gezondheidscentra. Inmiddels zijn er al wereldwijd ruim 40.000 Bowen-behandelaars opgeleid.

Hoe werkt het?

Met de vingers wordt er op specifieke plekken op het lichaam over spieren en bindweefsel heel zachtjes een rolbeweging gemaakt, waardoor de zenuwuiteinden worden geprikkeld. Hierdoor wordt via het zenuwstelsel direct gebruik gemaakt van het vermogen van het lichaam zich te herstellen, en laat het daarbij aan het lichaam zelf over welke aanpassing op dat moment nodig is.

Hierin onderscheidt de Bowen Techniek zich van andere behandeltechnieken. Essentieel hierbij is, dat het lichaam de tijd krijgt de signalen goed op te pakken. Daarom worden er verschillende pauzes van enkele minuten ingelast. Er wordt niet gemanipuleerd of rechtgezet, en toch wordt een groot en diep effect bereikt.

Na een eerste behandeling gaat men vaak met ongeloof weg; Hoe kan dit nu werken, ik voel er bijna niets van, ik viel bijna in slaap. Ook voor de behandelaar zelf is het vaak weer verrassend om te ervaren, hoe krachtig de Bowen Techniek is.

Wat kan er worden behandeld?

De Bowen Techniek is geschikt voor alle leeftijden. Iedereen, van baby tot bejaarde, kan hier baat van hebben.

Let op: De Bowen Techniek is niet bedoeld als alternatief voor medisch advies. Als u twijfelt, kunt u het best overleggen met uw arts.