Ervaringen

Mevrouw, 87 jaar

Bij mij is artrose geconstateerd in de nek, schouders en knieën. Sinds een jaar heb ik daar continue veel pijn, maar ook hoofdpijn, een brandend gevoel in de schouders en armen, en vaak koude en tintelende vingers. Om de pijn te temperen slikte ik steeds meer paracetamol. In november 2010 heb ik gekozen voor Bowen, een therapie waarvan ik nog nooit had gehoord. De 1e behandeling gaf al zoveel verlichting van de pijn, dat ik direct al met het slikken van de pijnstillers ben gestopt. Na 6 behandelingen ben ik grotendeels klachtenvrij. Ook heb ik weer warme handen, kan weer gaan countrydansen en pijnvrij mijn ramen lappen. Na iedere behandeling was ik wel heel moe maar heerlijk ontspannen.

Man, 71 jaar

Vanaf 1960 loop ik al met chronische nek- schouder-, rug- en beenklachten. Ik heb het hele medische circuit doorlopen, klachten werden met de jaren alleen maar erger. In april 2010 heb ik me bij Laurens laten behandelen, en al vanaf de 1e behandeling waren er overduidelijk positieve effecten. Gaandeweg werden de klachten steeds minder en nu (aug 2010) ben ik na 5 behandelingen van al die klachten bevrijd. Maar dat niet alleen; Ik had ook een aantal andere lichamelijke ongemakken (o.a. slikklachten, darmklachten en meer) , die als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. De Bowen-Techniek heb ik als zeer prettig ervaren en voor mijn langdurige klachten een verlossing.

Mevrouw, 50 jaar

Al ruim 10 jaar heb ik last van hooikoorts. Medicijnen werken niet meer. Na de 2e behandeling heb ik 3 dagen enorme hooikoorts gekregen, met echte koorts. Na de 3e dag werd het beter en heb ik er nu geen last meer van.

Jongen, 11 jaar

Vanaf februari begon de hooikoorts al; Jeukende rode ogen, snotteren en niezen. En daarbij ben ik ook ontzettend moe. Vanaf de 1e behandeling was de moeheid grotendeels weg, en ook de andere hooikoortsklachten veel minder. Na 3 behandelingen was ik er voor een heel jaar vanaf!

Mevrouw, 44 jaar

Al jaren heb ik last van migraine, 2 dagen achter elkaar om de 2 weken. Vanaf de 1e behandeling heb ik geen last meer.

Man, 24 jaar

Ik heb al ruim een jaar last van een tennisarm. Bij Laurens kwam ik erachter, dat mijn nek ook nogal vast zat. Na 8 weken en 6 behandelingen is mijn tennisarm genezen. Mijn nek kan ik weer beter bewegen, maar nog niet helemaal.

Mevrouw, 50 jaar

Al jaren heb ik “opstartproblemen”: Het opstaan uit de stoel en dan aanlopen gaat moeizaam, stram en stijf. Bij Laurens werd duidelijk dat ik erg voorover liep en mijn bekken scheef stonden. Al na de 2e behandeling merkte mijn omgeving op, dat ik weer recht liep, en ik had veel minder pijn. Na 5 behandelingen in 7 weken loop ik weer als een kievit.

Mevrouw, 62 jaar

Vanaf mijn 50e heb ik rechts een frozen shoulder, mijn werkarm. Sindsdien hangt mijn arm, ik kan mijn arm nauwelijks nog bewegen, en dat hangen is zo vermoeiend. Mijn arm strekken en dan omhoog gaat een klein beetje, maar met veel pijn. Mijn arm achter de rug bewegen om mijn bh uit te doen, is uit den boze, dat gaat helemaal niet. De 1e behandeling gaf al zo veel verbetering, ongelofelijk. Daarna heb ik nog 5 behandelingen gehad, en nu kan ik weer alles met mijn arm en zonder pijn!

Mevrouw, 42 jaar

Nadat mijn baarmoeder en eierstokken zijn verwijderd heb ik last van bekkeninstabiliteit. Ik heb bijna continue pijn aan mijn liezen, zeker als ik me inspan. Omdraaien in bed gaat bijna niet meer liggend. Mijn broek aantrekken moet ik zittend doen. Mijn been over mijn knie leggen gaat alleen als ik dit been met mijn handen eroverheen trek. Continue moet ik oppassen geen verkeerde beweging te maken, anders ben ik bang dat het in mijn rug schiet. Ik ben noodgedwongen al minder gaan werken, omdat ik steeds meer last krijg. Na de 1e behandeling had ik meer last, maar na 2 dagen werd de pijn veel minder. Ik heb nu 5 behandelingen achter de rug en ben inmiddels al weer meer aan het werken. Ik ben bijna weer de oude.

Man, 45 jaar

In gesprek met Laurens kwam ik erachter, dat ik erg overspannen was en dáárdoor zoveel lichamelijke klachten had ontwikkeld; Rug, schouders en nek. In overleg ben ik direct gestopt met werken en in behandeling gegaan. Na iedere behandeling was ik zo ontzettend moe, maar wel ontspannen. Langzamerhand heb ik beetje voor beetje mijn werk weer opgepakt. Nu, 7 maanden verder werk ik weer fulltime en zijn mijn lichamelijke klachten grotendeels weg.

Vrouw, 60 jaar

Ik heb al meer dan 10 jaar last van overgangsklachten; Iedere dag minstens 15 opvliegers! Ik krijg het dan opeens enorm warm en ga zweten als een otter. Ook ‘s nachts in bed. Al mijn kleren plakken aan mijn lijf, verschrikkelijk. Ik heb de Bowen-therapie ontdekt, ongelofelijk. Na 3 behandelingen heb ik nog maar 2 opvliegers per dag, die veel minder heftig zijn. Ik ben zo blij. Zo is mijn leven weer leefbaar.

Let op: De Bowen Techniek is niet bedoeld als alternatief voor medisch advies. Als u twijfelt, kunt u het best overleggen met uw arts.